Derde en vierde dag - Reisverslag uit Lomé, Togo van Hans Croese - WaarBenJij.nu Derde en vierde dag - Reisverslag uit Lomé, Togo van Hans Croese - WaarBenJij.nu

Derde en vierde dag

Door: Hans Croese

Blijf op de hoogte en volg Hans

08 Mei 2015 | Togo, Lomé

Er is weer veel gebeurd de afgelopen twee dagen. Deze dagen hebben we gebruikt om Theo en eloge de eerste beginselen bij te brengen van het oog, lenzen en basis oogmeting. Zij gaan mij namelijk assisteren bij de ogentests. Dat was best hard werken en dan nog de nodige spraakverwarring . Maar naar vele uurtjes en praktijk oefeningen denken we dat we er klaar voor zijn. Waar ik als Nederlander wel aan moet wennen dat even lunchen ca 2 uur duurt. Mij hoor je daar niet over klagen aan het strand onder de kokospalmen met een verkoelende bries. Aan het einde vandaag alles verzameld en ingepakt voor de vuurdoop morgen.
Beginnen dan al om acht uur op school hier in de buurt. Ik schreef eerder over 1000 kinderen maar Theo verwacht niet dat er massa's komen. De ouders hebben wel een brief gekregen waar ook in staat dat het onderzoek 500 cfa kost ( ca 85 eurocent) en een bril 2000 cfa ca 3€. Velen kunnen of willen dit niet betalen. Zullen wel zien hoe dit gaat . Hebben uitloop tot zaterdag i.v.m verandering van het reisschema. Tot de volgende keer. Groet Hans

• 08 Mei 2015 - 01:25

Bert Croese:

hard werken en daarna onder de cocospalmen aan het strand lunchen, had je dan nog wel zin om wat te doen?. lijkt me weer een hele omschakeling. morgen de vuurdoop, hoop dat het goed gaat. Veel succes gewenst.
    Bert

• 08 Mei 2015 - 01:25

Ruud:

Ha Hans,

Het is nu wat laat, maar ik reageer maar want morgen (donderdag, is dus vandaag) gaan wij naar Zaandam om Steven Geldof met een projectje te helpen. Duurt maar even.

De spraakverwarring waarover je spreekt is toch niet de links-rechts spraakverwarring die wij vaak hebben? Is niet te hopen voor de kinderen.

Lijkt mij heerlijk een lunch van 2 uur onder de palmbomen met een briesje vanuit zee. Wen er maar aan.

Succes met de vuurdoop voor jou en de helpers.

Groetjes, Ruud

• 08 Mei 2015 - 06:33

Arnold:

Hans, heel veel succes alledrie vandaag! Ben zo benieuwd wat je te wachten staat... Komen er veel of weinig, moeilijk of makkelijk, gaan Theo en Egale het begrijpen en doen... We horen het vast wel weer! Liefs, Arnold e. Rikje

• 08 Mei 2015 - 06:43

John En Yvonne:

zo, dat klinkt als hard werken en dan mag je best even bijkomen,hoor Hans! Ik hoop dat er toch wel veel kinderen komen,dat hoop ik voor jou en vooral voor de kinderen! Succes en liefs,Yvonne

• 08 Mei 2015 - 07:23

Toos:

Goedemorgen Lieverd
    Fijn dat het internet het doet. Wat een lange dagen zo allemaal. Ik wens je heel veel succes vandaag en ik ga ervan uit dat het gewoon goed gaat. Ik ben trots op je, vooral op dat vroege opstaan van je. Hele omschakeling hoor. Geniet van je rustmomenten want dan moet je ook weer even opladen.
    Heel veel succes met de mannen en de kinderen. dikke kus van mij.

• 08 Mei 2015 - 09:14

Joke:

Goedemorgen Hans (geen idee hoe laat het nu bij jou is)
    Ik wens je een productieve dag enne... dat rusten lijkt me ook wel nodig.
    groetjes

• 08 Mei 2015 - 11:46

Stephanie:

Hoi meneer Croese,

Het klinkt allemaal super! Hard werken, maar wel erg leuk!

Wij dachten trouwens ook wel in een uirtje ofzo te kunnen lunchen, maar dat werd na 2 dagen ook ruim anderhalf uur ;)

Heel veel succes! Ben benieuwd hoe het met de brillen gaat.

Liefs, stephanie

• 08 Mei 2015 - 12:48

Mie:

Ha Hans
    Heel leuk om je belevenissen op deze wijze mee te kunnen maken.
    Ik zie uit naar het volgende verslag, hopelijk vergezeld met een paar foto's.
    Succes verder daar.
    Liefs
    Miep

• 08 Mei 2015 - 13:28

Ko&Hilde:

Ha Hans,

Hoezo relateer je spraakverwarring aan een vreemde taal, in het Nederlands heb je er ook geen moeite mee.
    En ja, zo lijkt mij hard werken ook wel leuk twee uur luieren aan het strand. Wat je er niet bij verteld ia hoe lang dat hard werken duurde.

Nou Hans succes met het echte werk zak maar zegge he. Maar met jouw natuurlijke charme zal dat zeker gaan lukken.

Succes met een hartelijke groet,
    Hil&Ko

• 08 Mei 2015 - 17:04

Richard Bos:

Goedemiddag Hans,

Mooi om te lezen.

Die kosten kunnen voor ouders in die landen enorm hoog zijn, maar mag naar mijn mening geen belemmering zijn toch? We hebben vanuit WWvK toch geld geschonken om ook de brillen te kunnen bekostigen?

Nou heel veel succes en ik hoop dat het heel druk wordt, des te meer kinderen worden er geholpen.

lieve groet,

Richard

• 08 Mei 2015 - 21:17

Wim En Jetty:

Hoi Hans,

Wij hebben er totaal geen moeite mee om jou te zien aan het strand lunchen onder de palmbomen en een verkoelend briesje.... Jammer dat Heemskerk geen palmbomen heeft. Dan konden we dat hier ook eens doen. Veel succes!!!!

Groetjes van Wim en Jetty

• 08 Mei 2015 - 22:39

Marijke:

Ha Hans,

Het zullen lange en drukke dagen zijn, dus af en toe even rusten onder de palmboom moet kunnen toch? Hoop dat je heel veel kinderen kunt helpen. Veel succes