Klaar voor terugreis
Door: Hans
Blijf op de hoogte en volg Hans
01 Oktober 2016 | Haïti, Kenscoff
Wat gaat de tijd snel ook hier in Haiti ( maar wel alles wat trager ). Afgelopen week heb ik hier veel mensen uit de bergdorpjes gezien in mijn "praktijk". Veel hebben last van zon en stof. Ook veel klachten over wrijven in de ogen etc. Ze hebben dan met de test een goed resultaat, als je verder gaat meten komt er toch vaak een correctie uit. Gelukkig heb ik menigeen kunnen helpen. De communicatie ging niet altijd makkelijk, bevolking spreekt over algemeen creools, en mijn assistente alleen frans. Als we er niet uitkwamen riepen we de hulp in van iemand die een beetje Engels sprak. Wat opviel dat veel ouderen analfabeet zijn, en de test met symbolen moeilijk begrepen. Toch ís het in de meeste gevallen gelukt . Het geeft me een voldaan gevoel dat ik zovelen heb kunnen helpen. Dit zelfde geldt voor de samenwerking met Cheryl, de verpleegkundige , die mij bij alle testen heeft geholpen.
Vanaf woensdag werd het wat rustiger en kon ik in de middag Dick helpen bij onze schilderklus. We hebben samen vele hekken en tralies geschilderd. Het oogt weer een stuk beter. Het was niet het leukste werk maar als je het resultaat ziet heb je hier ook voldoening van.
We hebben vanochtend de koffers al voor het grootste gedeelte gepakt want morgenvroeg om 04:00 uur vertrekken we op weg naar het vliegveld.
Onze vlucht gaat om 7:39 naar Atlanta en vandaar naar Amsterdam waar we maandag om 06:00 hopen te landen.
Wat betreft orkaan Matthew, zoals het er nu naar uit ziet gaat hij richting Cuba en Jamaica en komt hij daar 3 okt. Een staartje gaat dan over oostelijk Haiti . Op dit moment dus geen paniek hier. Het is hier momenteel windstil. Nog even een kleine wandeling en dan de laatste zaken in orde maken, dan zijn we klaar voor vertrek. Dan komt er een einde aan een maand hier op Haiti . Een maand om niet vlug te vergeten. Dankbaar voor de goede zorgen van onze gastvrouw en de madames die heerlijk voor ons gekookt hebben en ook de was voor mij deden. Ik zal het uitzicht op de bergen wel missen.
01 Oktober 2016 - 21:32
Hilde:
Eindelijk naar huis. Ik weet er zowiezo 1 die dolgelukkig is als je er weer bent. We hopen dat de thuisreis heel voorspoedig zal zijn , niet al te veel turbulentie enzo afijn WELKOM thuis man. Liefs van ons ook groeten voor Dick. Ko en Hilde. -
01 Oktober 2016 - 21:33
Gwendolyn:
Ha lieve Hans,
Zie ik daar een offermandje langs de weg? Je verhalen en foto's doen mijn antropologenhart sneller kloppen;-). Ze voelden als een virtuele ontdekkingsreis naar een prachtig land. Dank je wel!
En voor straks; een goede vlucht naar huis!
liefs, gwendolyn
ps; misschien een cursus Frans iets voor jou?
01 Oktober 2016 - 21:42
Yvonne En John:
Hallo Hans,
Fijn dat alles succesvol is verlopen de laatste week! Ook weer fijn dat je naar huis komt. Toos mist je erg.
Goede vlucht en tot gauw ziens!
Kus van ons,Yvonne en John -
01 Oktober 2016 - 21:57
Miep:
Lieve Hans
Goeie reis naar huis! En tot gauw!
Liefs
Miep -
01 Oktober 2016 - 22:00
Rinus En Joke:
Dag Hans,
Geluk gewenst met het resultaat. Chapeau. Een veilige reis naar huis.
Groeten
Joke en Rinus -
01 Oktober 2016 - 22:09
Rene Geersema:
Hoi Hans,
Mooi werk heb je verricht. Goede reis terug en graag tot gauw.
Gr. René
01 Oktober 2016 - 22:18
Ruud Pettersson:
Ha grote vriend,
Fijn te horen dat je van plan bent terug te komen. Het wordt zo langzamerhand wel eens tijd. :-)
Mooi dat je de mensen daar zo goed hebt kunnen helpen.
Ik wens je een bijzonder voorspoedige en goede thuisreis.
Groetjes, Ruud
01 Oktober 2016 - 22:29
Arnold Van Dam:
Beste zwager en broer (Hans & Dick),
Ik wens jullie een hele goede terugreis ondanks de stormen in de omgeving. Ik hoop jullie straks weer ion goede gezondheid te mogen begroeten en ben heel benieuwd naar al jullie verhalen! Goede reis! -
01 Oktober 2016 - 22:54
Marijke:
Hoi Hans en Dick,
Ik wens jullie een rustige terugvlucht en goede reis. Jullie hebben mooi werk verricht daar. Dank voor de mooie verhalen over jullie ervaringen. Tot gauw!
Liefs marijke -
01 Oktober 2016 - 22:57
Toos:
Ha Lief,
Het gaat nu gebeuren
Morgen weer de grote reis terug. Alvast heel goede thuisreis voor jou en Dick en fijn dat het weer daar nog rustig is.
Sterkte met de Viking morgenvroeg.
Heel veel liefs en dikke kus en tot maandagmorgen vroeg
Toos -
01 Oktober 2016 - 23:03
Nel Souwer:
Lieve Hans, we wensen je samen met je collega een goede terugreis toe.
jullie hebben geweldig werk geleverd. En vele mensen geholpen. Welkom thuis Maandag. Je zal met open armen ontvangen worden door Toos. Lieve groeten Piet en Nel. -
01 Oktober 2016 - 23:04
Kostas En Tanja:
Hoi Hans,
Dank je wel dat we je weer mochten volgen bij al je werkzaamheden en avonturen, nu in Haiti.
We wensen je een goede en veilige reis terug naar Nederland, ook voor je zwager.
Hopelijk tot gauw weer samen met Toos.
Kostas en Tanja
01 Oktober 2016 - 23:23
Rina Samplonius:
Ha Hans en Dick,
We wensen jullie een goede terug reis.
Graag tot ziens.
Hartelijke groet, Rina en Klaas -
01 Oktober 2016 - 23:43
Ans En Peter Dekker:
Hallo Hans,
wij willen je nog even een hele goede terugreis wensen en alvast een zeer welkom thuis.
Groeten Peter en Ans -
02 Oktober 2016 - 00:09
Jetty:
Lieve Hans,
Alweer een maand voorbij... Ik heb genoten van je verhalen. Een goede terugreis gewenst en hopelijk gauw tot ziens.
Lieve groet van Jetty -
02 Oktober 2016 - 00:13
Andre En Christine:
Wij wensen jou een goede thuisreis en dank voor leerzame verslagen.
Groeten van Christine en Andre -
02 Oktober 2016 - 00:25
Hans Jr:
Ha die Pa,
Hele goede reis. Paar uurtjes nog. Geniet nog even en wellicht nog een laatste toast met campari op uw mooie avontuur?
Tot maandag vroeg!
Liefs, Hans -
02 Oktober 2016 - 13:28
Anita:
Fantastisch!! Wensen je hele goede reis naar huis en bedankt voor al je verslagen! Liefs Marcel en Anita X